Ik ben dierenarts
In de praktijk ziet u waarschijnlijk elke dag de gevolgen van honden en katten met een korte snuit. Hun kwaliteit van leven is slechter en ze hebben veel meer zorg nodig dan niet-kortsnuitige dieren. Bovendien komen de hoge medische kosten vaak onverwachts voor hun baasjes.
Voorlichting
U vormt een belangrijke schakel in het proces om het aantal kortsnuitige honden en katten te doen afnemen. Met goede voorlichting kunt u (toekomstige) eigenaren informeren over de gezondheidsproblemen en de daarbij behorende hoge kosten van een kortsnuitig dier.
Bestel het gratis informatiepakket
Om dierenartsen en andere professionals te ondersteunen bij de voorlichting hebben Caring Vets en het cluster Gezelschapsdieren van de beroepsvereniging voor dierenartsen een gratis informatiepakket voor in de wachtkamer samengesteld. Dit pakket bestaat uit:
- Folders met informatie voor cliënten
- Raamposters
Plaats het kliniekbeleid kortsnuitige dieren op uw website
Met het kliniekbeleid over kortsnuitige dieren op uw website, stelt u cliënten gerust en geeft u fokkers en eigenaren duidelijkheid.
Kliniekbeleid kortsnuitige dieren
Maakt u zich geen zorgen. Als u met uw kortsnuitige hond of kat naar de kliniek komt, zal deze alle zorg, liefde en aandacht krijgen die hij of zij nodig heeft. Alleen:
- We doen geen vruchtbaarheidsbegeleiding bij kortsnuitige honden en katten die niet aan de wet voldoen.
- Ons team zal (toekomstige) honden- en kattenbaasjes adviseren om geen kortsnuitige hond of kat aan te schaffen.
- In onze media- en reclame-uitingen zullen we geen kortsnuitige honden en katten tonen.
Onze kliniek gaat voor gezond! Dat huisdieren lijden vanwege een extreem uiterlijk moet afgelopen zijn. En we zijn niet alleen. Dierenartsen en -organisaties overal ter wereld staan achter de strijd tegen de ongezonde snuit.
Klik op de knop hieronder om het volledige kliniekbeleid te downloaden, en plaats het op uw website.
Fokcriteria kortsnuitige honden
Het is verboden om kortsnuitige honden en katten te fokken. Meer informatie over de criteria voor het fokken van gezonde honden vindt u in het rapport criteria ‘fokken met kortsnuitige honden’ van de Universiteit Utrecht en op de website van de overheid.
Fokkers die in uw kliniek komen kunt u tevens wijzen op de informatie van de overheid.
Help mee in de strijd tegen dit leed
Deze campagne wordt ondersteund door vele dierenartsen, dierenklinieken en andere organisaties.