Ik ben dierenarts

In de praktijk ziet u waarschijnlijk elke dag de gevolgen van honden met een korte snuit. Hun kwaliteit van leven is slechter en ze hebben veel meer zorg nodig dan niet-kortsnuitige honden. Bovendien komen de hoge medische kosten vaak onverwachts voor hun baasjes.

Ik ben dierenarts

Voorlichting

U vormt een belangrijke schakel in het proces om het aantal kortsnuitige honden te doen afnemen. Met goede voorlichting kunt u (toekomstige) hondeneigenaren informeren over de gezondheidsproblemen en de daarbij behorende hoge kosten van een toekomstige pup.

Voorlichting

Bestel het gratis informatiepakket

Om dierenartsen en andere professionals te ondersteunen bij de voorlichting hebben Caring Vets en het cluster Gezelschapsdieren van de beroepsvereniging voor dierenartsen een gratis informatiepakket voor in de wachtkamer samengesteld. Dit pakket bestaat uit:

  • Folders met informatie voor cliënten
  • Raamposter

Bestel het gratis informatiepakket

Fokcriteria kortsnuitige honden

Het is verboden om kortsnuitige honden te fokken. Meer informatie over de criteria voor het fokken van gezonde honden vindt u in het rapport criteria ‘fokken met kortsnuitige honden’ van de Universiteit Utrecht en op de website van de overheid.
Fokkers die in uw kliniek komen kunt u tevens wijzen op de informatie van de overheid.

Eindrapport criteria ‘fokken met kortsnuitige honden’

Help mee in de strijd tegen hondenleed

Deze campagne wordt ondersteund door vele dierenartsen, dierenklinieken en andere organisaties.

Doe mee met uw organisatie